Cum Vand Domeniul meu la Licitatie

 Home / Intrebari Frecvente / Cum Vand Domeniul meu la Licitatie

Pentru a-ti inscrie domeniul tau la licitatie trebuie sa accesezi contul client sectiunea Licitatii - Adauga Domeniu. Poti parcurge aceasta actiune in doar 10 secunde.

In pagina de adaugare a domeniului se va afisa o lista cu toate domeniile active existente in contul tau client. Daca nu ai domeniul in administrarea noastra citeste tutorialul "Cum aduc domeniul aici".

Odata afisata lista de domenii active la noi (excluzandu-le pe cele deja inscrise in licitatie) poti alege domeniul dorit si apoi completeaza campurile necesare:

Categoria:
Este util sa incluzi domeniul/website-ul tau intr-o categorie de interes. Daca nu ai o categorie potrivita il poti include in categoria "Diverse".

Pret Minim:
Pretul minim este cel de la care porneste licitatia. Acesta nu poate fi mai mic de 10 euro. Daca tu ca vanzator esti persoana fizica autorizata sau persoana juridica ambele cazuri platitor de TVA completeaza pretul fara TVA intrucat la vanzare ne vei factura pretul adjudecat + TVA.

Pretul de Vanzare:
Pretul de Vanzare, asa cum ii spune si numele, este pretul pentru care domeniul/website-ul va fi vandut imediat celui care il ofera. Daca tu ca vanzator esti persoana fizica autorizata sau persoana juridica ambele cazuri platitor de TVA completeaza pretul fara TVA intrucat la vanzare ne vei factura pretul adjudecat + TVA.

Pentru a vizualiza costurile tale viziteaza tutorialul "Cat costa licitatia". In acel tutorial vei afla si suma minima pe care trebuie sa o ai in cont pentru a putea inscrie domeniul tau in licitatie.

Suma minima:
Aceasta suma trebuie sa existe in contul tau ca si credit pentru a ne asigura de seriozitatea ofertei tale. Ea nu se va retrage decat daca tu retragi temporar sau stergi defnitiv domeniul din licitatie inainte ca acesta sa fie adjudecat.

Odata adaugat domeniul/website-ul in licitatie acesta va fi afisat in paginile de prezentare a serviciului precum si in pagina de cautare a domeniilor noi pentru inregistrare atunci cand cautarea unui client se potriveste cu domeniul tau.

Atunci cand se depun oferte vei primi email si sms daca ai inscris in cont un telefon mobil. In pagina de administrare a domeniului vei vedea numarul de ofertanti si valoarea cea mai recenta oferita de fiecare din ei. Deasemenea, sistemul iti va afisa oferta cea mai buna, tu avand posibilitatea in orice moment sa o accepti daca iti este pe plac pretul oferit.

Acceptarea Ofertei:
Aceasta actiune poate fi generata de tine din pagina de administrare a domeniului din licitatie prin apasarea butonului "Accepta Oferta" sau poate fi generata de sistem daca unul dintre ofertanti decide sa ofere pretul de vanzare inscris de tine. In acel moment domeniul este Adjudecat si va fi scos din lista de licitatie astfel incat alti clienti nu vor mai putea licita pentru el.

Domeniul Adjudecat:
In acest moment este emisa o factura de achizitie catre cumparator si tu decizi care este timpul de asteptare a platii de catre acesta.

Notificari de plata:
Din momentul adjudecarii domeniului ai posibilitatea sa trimiti din platforma trei notificari de plata catre cumparator (fiecare notificare intr-o zi, deci minim 3 zile poti lasa cumparatorul sa efectueze plata).

Intarziere de Plata:
Incepand din ziua in care a fost trimisa a treia notificare de plata cumparatorul are posibilitatea sa iti ceara o amanare de pana la 9 zile a platii. Vei primi un email si vei vedea in pagina de administrare a domeniului acest detaliu. Tu ca si vanzator il poti accepta sau nu. In ziua urmatoare vei putea anula oferta ca fiind neonorata.

Anularea Ofertei:
Daca dupa a treia notificare plata nu este efectuata poti decide anularea ofertei. (daca nu accepti cererea de intarziere a platii din partea cumparatorului sau daca acesta nu a facut o cerere in acest sens).
Aceasta actiune va anula factura cumparatorului si ii va inchide accesul in platforma de licitatii in viitor drept sanctiune a neseriozitatii acestuia. Domeniul va redeveni activ iar ceilalti ofertanti (daca au existat) vor fi anuntati atat prin email cat si prin sms de faptul ca domeniul a redevenit disponibil pentru achizitie.

Plata Efectuata:
In momentul schimbarii statusului domeniului ca platit in contul tau se va genera un tichet care va anunta administratorul de tranzactie iar acesta se va ocupa de efectuarea transferului domeniului catre cumparator. Acest status reprezinta, dupa cum ii spune si numele, efectuarea cu succes a platii de catre cumparator.

Primirea banilor:
Imediat ce transferul a fost finalizat iar domeniul este in administrarea cumparatorului, in contul tau se va adauga un credit aferent pretului adjudecat al domeniului + TVA.

Daca tu ca vanzator esti persoana fizica autorizata sau persoana juridica vei primi banii precum urmeaza:
 - PFA sau PJ platitor de TVA: emiti catre noi o factura de vanzare drept de folosinta domeniu cu suma adjudecata + TVA si vei primi imediat totalul facturii.
 - PFA sau PJ neplatitoare de TVA: Emiti catre noi o factura cu valoarea adjudecarii domeniului si vei primi imediat aceasta suma.
Factura se va emite in lei la cursul BNR din ziua emiterii in ambele cazuri.

Daca esti peroana fizica suma aferenta adjudecarii domeniului + TVA va fi incarcata in creditul contului tau client si o vei putea folosi la alte achizitii.
In momentul de fata este din punct de vedere fiscal o lipsa de reglementare si de incadrare a acestui aspect cu privire la plata catre persoane fizice. Am depus deja la Ministerul Finantelor o cerere de incadrare si asteptam un acord cu aceasta institutie astfel incat, pe viitor, sa putem face plata fizica si catre persoanele fizice.
Solutii ar fi insa acestea sunt la limita legii iar compania noastra isi doreste o totala transparenta si o certitudine in privinta unor astfel de actiuni si servicii.

Notificari:
Ne angajam sa notificam atat Vanzatorul cat si toti participantii la licitatie despre toate modificarile si ofertele depuse pentru un domeniu aflat in licitatie. Notificarile vor fi trimise prin email si SMS (daca in cont este inscris un numar valid de telefon mobil).

Termeni Contractuali:
Contractul de transfer al dreptului de folosinta al domeniului inscris in licitatie se incheie intre Vanzator si compania Pagini Europene. Acesta se parfecteaza in momentul in care domeniul oferit spre licitare se achita de catre cumparator.
Adaugarea unui domeniu de catre Vanzator in lista de licitatie reprezinta acordul prealabil al Vanzatorului de a transfera dreptul sau de folosinta asupra domeniului/website-ului catre Pagini Europene in cazul adjudecarii si achitarii acestuia de catre cumparator.
Daca Vanzatorul nu este detinatorul dreptului de folosinta a domeniului si, in mod fraudulos, adauga acest domeniu in lista de licitatie sau daca vanzatorul nu va ceda dreptul de folosinta in momentul achitarii domeniului ne rezervam dreptul de a actiona in instanta Vanzatorul si de a-i retrage suma de neonorare din contul client fara punere in intarziere. Vezi tutorialul "Cat costa licitatia".16804 Afisari 0 Voturi 67 Util

Ti-a fost util acest articol?Alte Articole din categoria Licitatii

Fii la curent cu noutatile Gazduire.Net®

Statistici Trafic
  • WHMCS
  • RIPE Member
  • cPanel
  • ROTLD
  • ICANN
  • EURID
  • Direct Admin
  • Gazduire.Net
Reviews
  • Gazduire.net is listed on whtop.com
WhatsApp