Cum Cumpar Domeniul din Licitatie

 Home / Intrebari Frecvente / Cum Cumpar Domeniul din Licitatie

Este foarte simplu sa cumperi un domeniu aflat in lista de licitatie. Ai la dispozitie toate instrumentele necesare in platforma de licitatii si esti anuntat in orice moment asupra tuturor aspectelor de interes.

Adaugare Oferta:
Ai gasit domeniul dorit, mergi pe el si vei vedea Pretul Minim si Pretul de Vanzare. Pretul minim reprezinta ultima oferta pentru acest domeniu. Tu trebuie sa oferi cu minim 0.01 euro mai mult pentru a putea fi valida oferta ta.

ATENTIE: Te rugam sa tratezi cu maxima seriozitate acest aspect si sa nu depui oferte pe care nu esti dispus ulterior sa le onorezi intrucat vom proceda la penalizarea ta (vezi tutorialul "Cat costa licitatia") si la blocarea ta ulterioara in aceasta platforma.

Adjudecarea Domeniului:
Acest status poate fi obtinut daca oferi direct Pretul de Vanzare al domeniului sau daca, la un moment dat, vanzatorul va decide sa accepte oferta ta de pret cea ma recenta. In acest moment in contul tau se va emite o factura de achizitie a domeniului pe care o poti plati in 3 zile.
Factura va contine pretul de adjudecare a domeniului/website-ului plus comisionul platformei de licitatii (Vezi tutorialul "Cat costa licitatia"). La suma totala se va adauga TVA de 24 %.

Intarzierea de Plata:
Vei primi trei notificari de plata succesive de la vanzator (in minim 3 zile, nu poate fi generata in aceeasi zi mai mult de o notificare). La a treia notificare de plata (in acea zi) poti introduce in pagina de administrare a domeniului un numar de pana la 9 zile de intarziere a platii.
Cererea ta de intarziere de plata va fi transmisa vanzatorului. El poate sau nu sa o accepte.

Suspendare Oferta:
Oferta ta poate fi suspendata temporar daca domeniul/website-ul a fost adjudecat de alt client. Daca acesta nu plateste in termenul dat de Vanzator oferta lui va fi anulata iar oferta ta va fi reactivata. Pe toata aceasta perioada contractul de ofertare (vezi mai jos) ramane activ.

Stergere Oferta:
Daca domeniul a fost achitat de alt client sau daca domeniul a fost retras temporar de Vanzator oferta ta va fi stearsa iar tu vei fi liber de obligatiile contractuale pentru acest domeniu.

Reactivare Domeniu:
Daca domeniul a fost retras temporar din licitatie de catre Vanzator in momentul reactivarii vei fi notificat cu privire la revenirea domeniului in licitatie si vei putea depune noi oferte. Ofertele tale anterioare au fost sterse si numai daca depui o noua oferta vei deveni din nou parte contractuala.

Anularea Ofertei:
In ziua imediat urmatoare celei de-a treia notificari de plata vanzatorul are posibilitatea sa-ti anuleze oferta si sa te reclame administratorului pentru neonorarea ofertei tale. Sistemul iti va retrage suma de neonorare a ofertei (vezi tutorialul Cat costa licitatia) si iti va bloca in viitor accesul la platforma de licitatii.

Cum Platesc?
Poti plati in Numerar, prin Transfer Bancar, Card Online sau PaySafecard. Pe factura proforma emisa si transmisa pe email la tine vei gasi detaliile necesare si bancile partenere.

Plata Efectuata:
Imediat ce plata ta a fost inregistrata in contul tau se va deschide un tichet care va informa administratorul pentru a demara demersurile de transfer drept de folosinta domeniu catre tine. La finalizarea transferului vei fi anuntat.

Garantia Tranzactionarii:
Noi suntem cel mai mare provider de domenii din Romania, avem in administrare peste 500 000 de domenii active. Fiecare domeniu inscris in licitatie este in administrarea noastra. Nu permitem inscrierea unui domeniu aflat la alt registrator decat noi. Astfel putem garanta cu certitudine transferul imediat si sigur al dreptului de folosinta al unui domeniu catre tine ca si Cumparator.

Exceptii de Transfer:
Singura exceptie de transfer o reprezinta domeniile .ro pe viata care in momentul de fata pot fi in administrarea noastra insa depinde si de vanzator sa cedeze dreptul de folosinta transmitandu-l catre ICI Rotld. Daca intervine un astfel de refuz vei primi inapoi neintarziat banii iar vanzatorul va fi actionat in instanta pentru nerespectarea termenilor contractuali ai licitatiei.
In cazul domeniilor .ro pe viata la costul licitatiei se va adauga si costul de transfer drept de folosinta la Rotld. Doar in cazul acestui tip de domenii existe un astfel de cost. Domeniile .ro anuale si cele internationale nu vor fi purtatoare de costuri de transfer.

Notificari:
Ne angajam sa notificam atat Vanzatorul cat si toti participantii la licitatie despre toate modificarile si ofertele depuse pentru un domeniu aflat in licitatie. Notificarile vor fi trimise prin email si SMS (daca in cont este inscris un numar valid de telefon mobil).

Termeni Contractuali:
Contractul de transfer drept de folosinta al unui domeniu pentru care s-a depus oferta se incheie intre ofertant denumit in continuare generic Cumparator si vanzatorul acestui drept, respectiv compania Pagini Europene.
Din momentul depunerii primei oferte Cumparatorul accepta si isi asuma prevederile si consecintele acestui contract.
Contractul va capata efecte juridice doar in momentul in care domeniu/website-ul aflat in licitatie este platit de Cumparator. Daca Plata se face de alt client, cumparatorul de fata nu mai are nici o obligatie.
Neonorarea pretului de adjudecare si comisionului aferent de catre Cumparator va duce la retragerea fara punere in intarziere a sumei de neonorare oferta din contul client al Cumparatorului si de restrictionarea pe viitor a accesului acestuia in platforma de licitatii. Pagini Europene isi rezerva dreptul de a actiona in instanta Cumparatorul care nu onoreaza oferta adjudecata pentru domeniul respectiv.14759 Afisari 0 Voturi 65 Util

Ti-a fost util acest articol?Alte Articole din categoria Licitatii

Fii la curent cu noutatile Gazduire.Net®

Statistici Trafic
  • WHMCS
  • RIPE Member
  • cPanel
  • ROTLD
  • ICANN
  • EURID
  • Direct Admin
  • Gazduire.Net
Reviews
  • Gazduire.net is listed on whtop.com
WhatsApp