Despre Domenii .Ro

 Home / Intrebari Frecvente / Despre Domenii .Ro

Pagini Europene este singurul provider de hosting din Romania care detine ambele tipuri de contracte de inregistrare domenii .ro. In acest tutorial vom prezenta in detaliu toate aspectele referitoare la actiunile de tip inregistrare, reinnoire si transfer domenii .ro.

Domenii pe viata

In primul rand vom lamuri termenul de Domenii pe viata. Acest termen este unul generic comercial. Domeniile .ro si atasate pot fi inregistrate pe o perioada nedeterminata.

Perioada de actiune a unui domeniu .ro inregistrat prin aceasta procedura va fi stabilita de Guvernul Romaniei la o data inca neprecizata. Cert este ca aceste domenii, la un moment dat, vor trece pe plata anuala.

Avantajul inregistrarii unui domeniu pe viata este astfel aleatoriu. Decizia de modificare poate veni peste cateva luni sau peste cativa ani.

Domenii Anuale

Procedura de inregistrare pentru acest tip de domenii .ro este anual cu posibilitatea detinatorului de a-l reinnoi sau de a-l transfera oricand lui sau altuia pe viata.

Pagini Europene  ofera in contul client posibilitatea administrarii domeniilor .ro anuale ( si a celor pe viata) in sensul setarii si modificarii nameserverelor si a nameserverelor private.

Pentru nici un domeniu achizitionat de la noi Pagini Europene nu te obliga sa cumperi si gazduire. Domeniile pe viata sau anuale pot fi utilizate asa cum fiecare detinator doreste.

Domenii Anuale – Domenii pe Viata

Avantaje:

 • Domeniile anuale au un cost mult mai mic si pot fi abandonate daca constati ca, dupa un timp, site-ul sau afacerea ta ar trebui sa isi modifice parametrii.
 • Domeniile anuale pot fi oricand transferate altui client Pagini Europene cu un cost de 11.99 Euro pentru status anual(se reinoieste cu un an) sau de 39.99 Euro cu status pe viata.
 • Domeniile anuale pot fi usor administrate din contul client fara alte implicatii.
 • Domeniile pe viata costa mai mult dar pot fi mai rentabile daca decizia Guvernului Romaniei de a le modifica statusul va intarzia mai mult de 4 ani.
 • Ambele tipuri de domenii sunt perfect functionale conform standardelor internationale si apartin de drept celui care le-a comandat si platit.

Detinator domeniu

Vom defini in tutorialul de fata termenul de detinator domeniu ca fiind acel contact care apare la whois rotld ca Domain Holder.

Pentru domeniile pe viata detinatorul va fi cumparatorul. Pentru domeniile anuale detinatorul va fi Pagini Europene.

Vom defini acum termenul de detinator de drept al unui domeniu .ro ca fiind acel contact care a achizitionat si a platit domeniul .ro

Pentru ambele tipuri de domenii, conform regulilor Rotld, detinatorul de drept al unui domeniu va fi cumparatorul acestuia.Obligatiile Pagini Europene pentru domenii .ro anuale:

 • Pagini Europene are obligatia sa inregistreze si sa asigure functionarea in conditii optime atat pentru domeniile anuale cat si pe viata.
 • Pagini Europene are obligatia de a acorda transferul unui domeniu anual sau pe viata la cererea detinatorului de drept catre un alt client.
 • Pagini Europene are obligatia de a nu interveni in libera utilizare si administrare a unui domeniu .ro anual sau pe viata.

Domain Holder domenii anuale

Multi clienti nu inteleg acest aspect al inregistrarii unui domeniu .ro anual. In acest paragraf vom explica in detaliu ratiunea si regulile ce guverneaza procedura.

Conform ICI Rotld domeniile de tip anual trebuie sa aiba ca Domain Holder registratorul.

Registratorul este obligat sa ofere clientului instrumentele necesare administrarii unui domeniu .ro anual precum si posibilitatea transferului acestuia pe viata catre clientul detinator de drept.

Orice abuz din partea registratorului cu privire la domeniile .ro poate fi transmis ICI Rotld, autoritatea nationala de administrare a domeniile .ro.

Indiferent de procedura (anual sau pe viata) cumparatorul va fi unic detinator de drept al domeniului sau .ro

Daca domeniul anual nu va fi reinnoit de actualul detinator de drept in termen scadent al facturii, Pagini Europene isi rezerva dreptul de a sterge sau de a aloca altui client acest domeniu .ro.

In decembrie 2013, a fost lansata initiativa Legislativa cu privire la transformarea domeniilor .ro pe viata in domenii .ro anuale, de aceea Pagini Europene a decis sistarea inregistrarii domeniilor .ro pe viata intrucat continuarea furnizarii acestui serviciu devine nerentabila pentru clienti. In oferta, avem acum domenii anuale si consideram ca aceasta strategie este exclusiv in interesul cumparatorilor. Detalii cu privire la aceasta initiativa poti gasi la adresa https://www.mcsi.ro/Transparenta-decizionala/Proiecte-2013.Nu ezita sa ne contactezi daca mai ai si alte nelamuriri cu privire la inregistrarea domeniilor .ro.20212 Afisari 0 Voturi 52 Util

Ti-a fost util acest articol?Alte Articole din categoria Domenii Web

Fii la curent cu noutatile Gazduire.Net®

Statistici Trafic
 • WHMCS
 • RIPE Member
 • cPanel
 • ROTLD
 • ICANN
 • EURID
 • Direct Admin
 • Gazduire.Net
Reviews
 • Gazduire.net is listed on whtop.com
WhatsApp